Tuesday, February 7, 2012

Tosca Cake, Puccini

Toscakaka med hasselnöt & mandarin
Kör 1 dl hasselnötter till mjöl i en matberedare

Smörj & bröa en form med löstagbar botten med en del av hasselnötsmjölet

Rosta ett gäng hasselnötter i torr panna & spar till toscaglasyr
Rivet skal av mandarin är en glad smakförhöjare
Ingredienser sockerkaka: 50 g smör, 1 dl mjölk, 2 ägg, 1 dl råsocker, 1/2 dl strösocker, vaniljpulver, rivet skal av 2 mandariner, hasselnötsmjöl, 3 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver & en nypa havssalt

Ingredienser glasyr: 75 g smör, 1/2 dl rörsocker, 1/2 dl ljus sirap, rostade hasselnötter, rivet mandarinskal, 1 1/2 msk vetemjöl, vaniljpulver, 1 1/2 msk mjölk & en nypa havssalt

Smält smör & tillsätt mjölk

Vispa ägg & socker pösigt, häll i smör- & mjölkblandningen, vaniljpulver samt mandarinskal

Blanda de torra ingredienserna & rör ner

Grädda i nedre delen av en 175-gradig ugn tills dess att kakan nästan är färdig, lägg på glasyren & färdiggrädda kakan

Låt svalna & dekorera med rivet mandarinskal samt florsocker