Monday, February 20, 2012

Dumpling à la Nord, Kroppkaka

Kroppkaka med skirat smör & rårörda lingon - en svensk klassiker
Älskade knöl

Ingredienser deg: 700 g potatis, 1 1/2 dl potatismjöl, 3 äggulor, 50 g smör & havssalt

Skala & koka potatis, pressa genom en potatispress & låt svalna

Tillsätt siktat potatismjöl, äggulor, smält smör & havssalt, forma till en smidig deg

Forma bollar av potatisdegen, tryck i lite fyllning & förslut

Koka kroppkakorna i rikligt med vatten, gärna med en kvist rosmarin, tills de flyter upp till ytan
Rosmarin anger en intressant lätt aromatisk ton till fyllningen

Ingredienser: smör, gul lök, rosmarin, vego-bacon/bacon & kryddpeppar

Knaperstek & låt koka ihop
Rårörda lingon med rörsocker & havsalt
Vego-bacon är oändligt gott